Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Croaziera de grup JAPONIA si TAIWAN 2024

Descriere

Destinatie: Taiwan

Durata: 1 zi, fara cazare

Un periplu asiatic unic: Japonia si Taiwan!

Tokyo Fuji Nagoya  Kobe Kochi   Okinawa Miyako Jima Hualien Taipei

Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului servirii ceaiului, este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si pastrand in acelasi timp putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.
Una dintre cele mai frumoase legende japoneze spune ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.
Taipei, capitala Taiwanului, este un oras cunoscut pentru arhitectura sa impresionanta,templele istorice si bucataria sa delicioasa.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Tokyo si Taipei Bucuresti compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor in Istanbul);
1 noapte cazare in Tokyo cu mic dejun inclus la hotel de 3*superior;
10 nopti cazare pe vasul Norwegian Spirit in functie de tipul de cabina aleasa;
pensiune completa la bordul vasului: mic dejun, pranz, cina si bauturi non alcoolice in timpul meselor principale: apa, ceai, limonada, suc, cafea (doar la bufet, la dozator);
tururi de oras cu ghid local in Tokyo si Taipei;
activitati de recreere la bordul vasului: piscine, jacuzzi, terenuri de sport;
accesul la toate spectacolele de pe vas sustinute de echipa de actori prezenti la bordul vasului;
transferuri aeroport hotel in Tokyo, hotel in Tokyo port Tokyo, Taipei aeroport;
insotitor roman de grup;
taxele portuare (pot suferi modificari);
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele portuare si cele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, noiembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana sau compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii documentelor de calatorie (7 - 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie sau storno (optionala);
taxa de servicii la bord in valoare de aproximativ 20 dolari/persoana/noapte;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 60 EURO/persoana se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile alcoolice si non alcoolice imbuteliate;
excursiile de pe parcursul itinerariului (pot fi efectuate sub forma de excursii optionale fiind organizate si incasate in numele companiei de croaziera, inscrierea se face din tara inainte de plecare). Lista excursiilor optionale se va comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare.
intrarile la obiectivele turistice.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
24.05: Bucuresti 21:40 Istanbul 23:10                              durata zborului: 1h 30min
25.05: Istanbul 02:20 Haneda 19:25                               durata zborului: 11h 05min

05.06: Taipei 21:40 Istanbul 05:20 (06.06)                          durata zborului: 12h 40min
06.06: Istanbul 07:00 Otopeni 08:15                                          durata zborului: 1h 15min

DESCRIEREA VASULUI SI A CABINELOR:
Norwegian Spirit este singurul vas din clasa Leo, iar contructia sa a costat 350 de milioane de dolari.
Vasul are 13 etaje, o capacitate de de 2.414 pasageri Cdz\ \ i 1.125 crew. Vasul are un total de 1.006 cabineimpartite in 27 de categorii, din care 384 cabine cu balcon, iar cea mai mare cabina este Owners Suite.
Cine doreste sa calatoreasca cu Norwegian Spirit o va face intr-un stil unic, deoarece acest vas va ofera o gama larga de facilitati, de la 16 restaurante cu specific frantuzesc pana la preparatele delicioase din restaurantul asiatic Shogun.
data ce ati pasit la bordul vasului va veti putea savura cocktailul preferat la piscina Trivoli sau sa va relaxati intr-unul din cele 4 jacuzzi in aer liber.
Stardust Theatre: sala de evenimente cu 1.042 de locuri. Au loc spectacole in stilul Broadway, doua show-uri pe seara.
Roman Spa & Fitness Centre: complex Spa, camera cu zapada, camera cu sare, Spa, sala de tratament, salon de infrumusetare, cursuri de fitness.
Cabinele interioare IB:
Oferind un spatiu generos, aceste cabine includ doua paturi care se pot transforma intr-un pat matrimonial si doua paturi de tip cuseta pentru a acomoda inca doua persoane.
Cabinele interioare IB sunt localizate pe puntea 9. Dimensiunea cabinei: 14 mp.
Cabinele exterioare OB:
Intrucat acestea sunt situate la jumatatea navei, veti avea acces usor la toate facilitatile vasului. Aceste cabine sunt dotate cu o fereastra mare si cuprinde doua paturi care se pot converti intr-un pat matrimonial si un pat suplimentar pentru o a treia persoana. Cabinele exterioare OB sunt localizate pe puntile 5 si 6. Dimensiunea cabinei: 14.5 mp.
Cabinele exterioare cu balcon BB, au un balcon ce se deschide spre mare unde va puteti servi micul dejun sau pur si simplu sa stati sa va bucurati de privelistile linistitoare. Bucurati-va de un acces usor catre toate restaurantele de la bord, precum si la cele mai interesante activitati deoarece aceste cabine sunt amplasate la mijlocul navei. Includ doua paturi care se pot converti intr-un pat matrimonial, o canapea extensibila pentru o persoana, si un balcon privat care va va oferi privelisti minunate. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 18 mp.
Cabinele exterioare cu balcon BB sunt localizate pe puntea 9.
Nota: Suprafata cabinelor variaza in cadrul categoriei, incluzand atat cabine standard cat si cabine pentru persoane cu dizabilitati care au o suprafata putin mai mare.


INFORMATII DESPRE CROAZIERA:
Itinerariul poate suferi modificari.  
La bordul vasului exista un centru medical pentru urgente, dar orice consultatie se face contra cost deoarece asigurarile emise in Romania nu acopera aceste costuri.
Nu se poate alege puntea sau numarul cabinei. Alocarea cabinelor este facuta exclusiv de catre compania de croaziera, insa pasagerilor li se garanteaza categoria minim rezervata.
Bautura alcoolica cumparata la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.
In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare unde gasiti toate informatiile cu privire la portul in care va ancora vasul, o harta, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care vor avea loc la bordul vasului pe parcursul intregii zile.
Pentru anumite facilitati din cabina se pot solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul imbarcarii solicitati receptiei sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Preturile excursiilor organizate la bordul vasului se vor comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. Agentia nu este responsabila pentru modificarea preturilor excursiilor optionale in cazul in care compania MSC decide modificarea lor.  De asemenea, aceste excursii se organizeaza cu ghizi vorbitori de limba engleza, in autocare colective, insotitorul roman neavand posibilitatea sa traduca la microfon.
Va recomandam achizitionarea excursiilor optionale din tara deoarece la bordul vasului tariful excursiilor va fi mai ridicat si disponibilitatea extrem de limitta.
Agentia  nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

GRUP MINIM:
20 persoane. Supliment grup 19 15 de persoane: 120 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 4 luni inainte de data de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
Data limita de inscriere: 30.01.2024. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana la 181 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 180 zile - 90 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile 60 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 40 zile inaintea plecarii;
100 % din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile - 0 zile inaintea plecarii;


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitoruluide grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Destinatie: Taiwan

Durata: 1 zi, fara cazare

Un periplu asiatic unic: Japonia si Taiwan!

Tokyo Fuji Nagoya  Kobe Kochi   Okinawa Miyako Jima Hualien Taipei

Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului servirii ceaiului, este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si pastrand in acelasi timp putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.
Una dintre cele mai frumoase legende japoneze spune ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.
Taipei, capitala Taiwanului, este un oras cunoscut pentru arhitectura sa impresionanta,templele istorice si bucataria sa delicioasa.


SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Tokyo si Taipei Bucuresti compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor in Istanbul);
1 noapte cazare in Tokyo cu mic dejun inclus la hotel de 3*superior;
10 nopti cazare pe vasul Norwegian Spirit in functie de tipul de cabina aleasa;
pensiune completa la bordul vasului: mic dejun, pranz, cina si bauturi non alcoolice in timpul meselor principale: apa, ceai, limonada, suc, cafea (doar la bufet, la dozator);
tururi de oras cu ghid local in Tokyo si Taipei;
activitati de recreere la bordul vasului: piscine, jacuzzi, terenuri de sport;
accesul la toate spectacolele de pe vas sustinute de echipa de actori prezenti la bordul vasului;
transferuri aeroport hotel in Tokyo, hotel in Tokyo port Tokyo, Taipei aeroport;
insotitor roman de grup;
taxele portuare (pot suferi modificari);
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele portuare si cele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, noiembrie 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana sau compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii documentelor de calatorie (7 - 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie sau storno (optionala);
taxa de servicii la bord in valoare de aproximativ 20 dolari/persoana/noapte;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 60 EURO/persoana se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile alcoolice si non alcoolice imbuteliate;
excursiile de pe parcursul itinerariului (pot fi efectuate sub forma de excursii optionale fiind organizate si incasate in numele companiei de croaziera, inscrierea se face din tara inainte de plecare). Lista excursiilor optionale se va comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare.
intrarile la obiectivele turistice.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
24.05: Bucuresti 21:40 Istanbul 23:10                              durata zborului: 1h 30min
25.05: Istanbul 02:20 Haneda 19:25                               durata zborului: 11h 05min

05.06: Taipei 21:40 Istanbul 05:20 (06.06)                          durata zborului: 12h 40min
06.06: Istanbul 07:00 Otopeni 08:15                                          durata zborului: 1h 15min

DESCRIEREA VASULUI SI A CABINELOR:
Norwegian Spirit este singurul vas din clasa Leo, iar contructia sa a costat 350 de milioane de dolari.
Vasul are 13 etaje, o capacitate de de 2.414 pasageri Cdz\ \ i 1.125 crew. Vasul are un total de 1.006 cabineimpartite in 27 de categorii, din care 384 cabine cu balcon, iar cea mai mare cabina este Owners Suite.
Cine doreste sa calatoreasca cu Norwegian Spirit o va face intr-un stil unic, deoarece acest vas va ofera o gama larga de facilitati, de la 16 restaurante cu specific frantuzesc pana la preparatele delicioase din restaurantul asiatic Shogun.
data ce ati pasit la bordul vasului va veti putea savura cocktailul preferat la piscina Trivoli sau sa va relaxati intr-unul din cele 4 jacuzzi in aer liber.
Stardust Theatre: sala de evenimente cu 1.042 de locuri. Au loc spectacole in stilul Broadway, doua show-uri pe seara.
Roman Spa & Fitness Centre: complex Spa, camera cu zapada, camera cu sare, Spa, sala de tratament, salon de infrumusetare, cursuri de fitness.
Cabinele interioare IB:
Oferind un spatiu generos, aceste cabine includ doua paturi care se pot transforma intr-un pat matrimonial si doua paturi de tip cuseta pentru a acomoda inca doua persoane.
Cabinele interioare IB sunt localizate pe puntea 9. Dimensiunea cabinei: 14 mp.
Cabinele exterioare OB:
Intrucat acestea sunt situate la jumatatea navei, veti avea acces usor la toate facilitatile vasului. Aceste cabine sunt dotate cu o fereastra mare si cuprinde doua paturi care se pot converti intr-un pat matrimonial si un pat suplimentar pentru o a treia persoana. Cabinele exterioare OB sunt localizate pe puntile 5 si 6. Dimensiunea cabinei: 14.5 mp.
Cabinele exterioare cu balcon BB, au un balcon ce se deschide spre mare unde va puteti servi micul dejun sau pur si simplu sa stati sa va bucurati de privelistile linistitoare. Bucurati-va de un acces usor catre toate restaurantele de la bord, precum si la cele mai interesante activitati deoarece aceste cabine sunt amplasate la mijlocul navei. Includ doua paturi care se pot converti intr-un pat matrimonial, o canapea extensibila pentru o persoana, si un balcon privat care va va oferi privelisti minunate. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 18 mp.
Cabinele exterioare cu balcon BB sunt localizate pe puntea 9.
Nota: Suprafata cabinelor variaza in cadrul categoriei, incluzand atat cabine standard cat si cabine pentru persoane cu dizabilitati care au o suprafata putin mai mare.


INFORMATII DESPRE CROAZIERA:
Itinerariul poate suferi modificari.  
La bordul vasului exista un centru medical pentru urgente, dar orice consultatie se face contra cost deoarece asigurarile emise in Romania nu acopera aceste costuri.
Nu se poate alege puntea sau numarul cabinei. Alocarea cabinelor este facuta exclusiv de catre compania de croaziera, insa pasagerilor li se garanteaza categoria minim rezervata.
Bautura alcoolica cumparata la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.
In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare unde gasiti toate informatiile cu privire la portul in care va ancora vasul, o harta, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care vor avea loc la bordul vasului pe parcursul intregii zile.
Pentru anumite facilitati din cabina se pot solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul imbarcarii solicitati receptiei sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Preturile excursiilor organizate la bordul vasului se vor comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. Agentia nu este responsabila pentru modificarea preturilor excursiilor optionale in cazul in care compania MSC decide modificarea lor.  De asemenea, aceste excursii se organizeaza cu ghizi vorbitori de limba engleza, in autocare colective, insotitorul roman neavand posibilitatea sa traduca la microfon.
Va recomandam achizitionarea excursiilor optionale din tara deoarece la bordul vasului tariful excursiilor va fi mai ridicat si disponibilitatea extrem de limitta.
Agentia  nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

GRUP MINIM:
20 persoane. Supliment grup 19 15 de persoane: 120 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 4 luni inainte de data de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
Data limita de inscriere: 30.01.2024. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana la 181 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 180 zile - 90 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile 60 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 40 zile inaintea plecarii;
100 % din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile - 0 zile inaintea plecarii;


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitoruluide grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI ISTANBUL
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 19:00 pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:40 si sosire in Istanbul la ora locala 23:10.

Ziua 2

ISTANBUL TOKYO
Plecare spre Tokyo la ora locala 02:20 dimineata si sosire pe aeroportul Haneda la ora locala 19:25. Transfer si cazare la hotel Prezio Tokyo Tamachi 3* superior (sau similar).

Ziua 3

TOKYO
Mic dejun. Astazi vom participa la un tur panoramic al capitalei nipone. Vom admira principalele atractii ale orasului: Templul Senso-ji (Asakusa Kannon) cu a sa pagoda cu cinci etaje in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, renumita strada Nakamise cu suveniruri si gustari traditionale, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, bulevardul Ginza comparabil cu 5th Avenue din New York. Turul include si pranzul la un restaurant local. Dupa pranz, vom face transferul in portul orasului Tokyo pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera Norwegian Spirit, care va pleca din port la ora 19:00. Cazare la bordul vasului in tipul de cabina ales, in regim de pensiune completa.

Ziua 4

MUNTELE FUJI SHIMIZU
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Shimizu la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 17:00.
Shimizu este un oras port situat pe coasta de est a Japoniei, la doar 15 km distanta de Muntele Fuji. Aici vom admira spectaculoasa priveliste a muntelui Fuji-san (daca conditiile meteo o vor permite). Acesta este cel mai inalt varf din Tara Soarelui Rasare (3.776 m) si este si cel mai venerat de catre budisti, avand o perfectiune geometrica rara. Vom avea de ales intre excursiile optionale oferite de compania de croaziere, iar recomandarea noastra este sa vizitam Mishima Sky Walk, un pod pietonal suspendat de unde se deschide una dintre cele mai frumoase panorame spre Muntele Fuji.
Alte obiective interesante de vizitat sunt: plaja Miho-no-Matsubara, care este inconjurata de o padure pitoreasca de pini, altarul Fujisan Hongu Sengentaisha, construit pentru a potoli zeitatea vulcanica a lui Fuji sau altarul Kunouzan Toshogu, o adevarata capodopera japoneza. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 5

NAGOYA
Mic dejun. Vasul Norwegian Spirit va ajunge dimineata in port la ora 07:00 si va pleca de aici dupa amiaza la ora 17:00.
Nagoya este o metropola situata in partea centrala a tarii, pe coasta sudica a insulei Honshu. Orasul gazduieste castelul cu acelasi nume, construit in 1612 si refacut in1959, dupa un incendiu devastator. Aici se afla de asemenea si altarele: Atsuta si Ise, doua dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Orasul are o vechime de 400 de ani, fiind intemeiat dupa batalia de la Sekigaha. Unificand Japonia, Tokugawa Ieyasu a inceput constructia Castelului Nagoya, in 1610, iar in anii ce au urmat locuitorii fostului oras Kiyosu s-au mutat in zona din jurul castelului. Sub conducerea lui Tokugawa Ieyasu, Nagoya a devenit un centru al culturii, manufacturii si al comertului, iar in zilele noastre orasul este unul dintre cele mai importante centre industriale ale tarii. Pentru iubitorii de natura exista zona Fujimae-higata de langa port, cel mai mare loc din Japonia in care se opresc pasarile migratoare. Vom avea de ales intre excursiile optionale oferite. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 6

KYOTO KOBE
Mic dejun. Vasul de croaziera Norwegian Spirit va stationa timp de doua zile in orasul Kyoto, ajungand in port la ora 08:00 dimineata in data de 29.05 si plecand de aici in ziua urmatoare, pe 30.05 la ora 20:00. Kyoto este vechea capitala a Japoniei (intre anii 794 si 1868), denumita si capitala linistii si pacii datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan si care fac minuni din firele de matase. Vom avea de optat pentru diverse excursii optionale propuse de catre compania de croaziere. Printre atractiile turistice notabile ale orasului Kyoto vom aminti urmatoarele: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki, Templul Ginkakuji, Templul Arashiyama Jojakkoji si Podul Togetsukyo. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 7

KYOTO KOBE
Mic dejun. Vasul de croaziera Norwegian Spirit va stationa timp de doua zile in orasul Kyoto, ajungand in port la ora 08:00 dimineata in data de 29.05 si plecand de aici in ziua urmatoare, pe 30.05 la ora 20:00. Kyoto este vechea capitala a Japoniei (intre anii 794 si 1868), denumita si capitala linistii si pacii datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan si care fac minuni din firele de matase. Vom avea de optat pentru diverse excursii optionale propuse de catre compania de croaziere. Printre atractiile turistice notabile ale orasului Kyoto vom aminti urmatoarele: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki, Templul Ginkakuji, Templul Arashiyama Jojakkoji si Podul Togetsukyo. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 8

KOCHI
Vom ajunge la ora 08:00 dimineata in orasul Kochi, iar dupa micul dejun vom putea pleca in explorare pe cont propriu in oras sau vom putea opta pentru excursii optionale. Numele orasului a fost dat de castelul feudal in jurul caruia s-a dezvoltat. Castelul a fost finalizat in anul 1611 ca resedinta a razboinicului Yamauchi Kazutoyo care l-a sprijinit pe Tokugawa Ieyasu in a deveni shogun. Va recomandam sa vizitati Castelul Kochi, unul dintre cele 12 castele ale Japoniei care au supravietuit unor vremuri foarte dificile. Vasul va ramane in port pana la ora 17:00. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 9

PE MARE
Mic dejun. Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele.
Norwegian Spirit este un vas de croaziera deosebit, oferind o gama larga de facilitati printre care vom aminti si cele 16 restaurante cu specific frantuzesc, restaurantul asiatic Shogun, piscina Trivoli unde vom putea savura cocktailul preferat sau cele 4 jacuzzi in aer liber. Ne vom bucura de o zi de rasfat la bordul unui vas senzational.

Ziua 10

NAHA OKINAWA
Mic dejun. In jurul orei 07:30, vasul Norwegian Spirit va acosta in portul Naha Okinawa si va ramane aici pana la ora 19:00. Naha este cel mai important oras de pe insula Okinawa, mare parte din populatia insulei locuind aici. Astazi vom avea din nou de ales intre excursiile optionale propuse de catre compania de croaziere sau sa exploram pe cont propriu orasul in care vom ajunge. Printre principalele atractii ale orasului amintim: Castelul Shuri, fostul parlament al regatului Ryukyu, construit in stilul Okinawa, Parcul Pacii, ce ofera privelisti uimitoare si unde se gaseste Coltul de Piata al Pacii (format din granit in forma de valuri pe care sunt scrise numele celor care au murit pe front) sau Lumea Okinawa, un parc tematic in stil asiatic. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 11

MIYAKOJIMA OKINAWA
Vom ajunge la ora 09:00 in orasul Miyakojima, iar dupa micul dejun vom putea pleca in explorare pe cont propriu in oras sau vom putea opta pentru excursiile optionale propuse de vasul de croaziera. Insula Miyako, se afla la cateva sute de kilometri distanta de insula Okinawa, iar aici vom vedea unele dintre cele mai frumoase plaje din Japonia. Avem la dispozitie intreaga zi pentru a ne relaxa sau a vizita zona. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 12

HUALIEN (TAIWAN)
Mic dejun. In aceasta dimineata la ora 06:00 dimineata vasul de croaziera Norwegian Spirit va ajunge in portul din Hualien. Vasul va stationa in port pana la ora 17:00, dupa care va pleca spre Taipei. Dupa micul dejun, vom pleca in explorare pe cont propriu in oras sau vom putea opta pentru excursiile optionale propuse de compania de croaziere. Hualien este un orasel pitoresc aflat pe coasta estica a Taiwanului, fiind situat intre munte si coasta Oceanului Pacific. Localnicii il numesc cu mandrie cel mai frumos oras de pe malul oceanului. In cadrul excursiilor optionale propuse de catre compania de croaziere vom putea vizita obiective turistice importante cum ar fi: Templul Gang Tian, cel mai mare templu al orasului, dedicat lui Matsu (zeita binevoitoare a marii); Templul ChingHsiou, in stil japonez si care detine artefacte istorice ce includ zeci de statui ale zeilor budisti sau frumoasa resedinta Pine Garden care a fost construita pentru un oficial militar in timpul dominatiei coloniale japoneze. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 13

TAIPEI (TAIWAN) - ISTANBUL
Mic dejun. Dupa formalitatile de debarcare, vom cobori de pe vas si vom porni in explorarea orasului Taipei in cadrul turului de oras inclus. Taipei este cel mai mare oras din Taiwan, precum si un centru politic, economic si cultural foarte important. Este o metropola cosmopolita cu o atmosfera animata si diversa, plina de exuberanta. In cadrul turului de oras cu pranz inclus vom vizita urmatoarele obiective: Templul Longhsan, unul dintre cele mai vechi temple din tara, Memorialul Chiang Kai-shek, Turnul Taipei 101, un reper turistic ce nu poate trece neobservat. Excursia se va incheia cu vizitarea zonei de shoping Ximending.
Templul Longhsan atrage prin frumusetea detaliilor, a stalpilor superb decorati si a unei perechi de dragoni turnati in bronz care pazesc intrarea principala. Interiorul este decorat cu numeroase sculpturi din lemn care il infatiseaza pe Buddha in diverse ipostaze. Tot aici se afla si cele mai vechi poeme chinezesti, de o valoare inestimabila. Memorialul Chiang Kai-shek se afla in centrul orasului, fiind construit in intregime din marmura alba. Edificiul a fost facut dupa arhitectura din Beijing, avand patru laturi ce au aspectul unor piramide, iar plafonul este pictat in nuante de albastru. Turnul Taipei 101 are 509 metri inaltime si se situeaza in topul celor mai inalte cladiri din lume. Constructia sa a durat 5 ani, fiind finalizata in 2004. Tot aici se afla si cel mai rapid lift din lume care atinge viteza de 63 km/h, iar de pe platforma de observare ne vom putea bucura de cele mai spectaculoase panorame ale orasului. Dupa amiaza, vom fi transferati la aeroport pentru a ne imbarca pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare la ora locala 21:40.

Ziua 14

ISTANBUL - BUCURESTI
Sosire in Istanbul la ora locala 05:20 dimineata si decolare spre Bucuresti la ora 07:00 dimineata. Aterizare la Bucuresti la ora locala 08:15.

Ziua 1

BUCURESTI ISTANBUL
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 19:00 pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 21:40 si sosire in Istanbul la ora locala 23:10.

Ziua 2

ISTANBUL TOKYO
Plecare spre Tokyo la ora locala 02:20 dimineata si sosire pe aeroportul Haneda la ora locala 19:25. Transfer si cazare la hotel Prezio Tokyo Tamachi 3* superior (sau similar).

Ziua 3

TOKYO
Mic dejun. Astazi vom participa la un tur panoramic al capitalei nipone. Vom admira principalele atractii ale orasului: Templul Senso-ji (Asakusa Kannon) cu a sa pagoda cu cinci etaje in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, renumita strada Nakamise cu suveniruri si gustari traditionale, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj elegant cu iazuri si pini, bulevardul Ginza comparabil cu 5th Avenue din New York. Turul include si pranzul la un restaurant local. Dupa pranz, vom face transferul in portul orasului Tokyo pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera Norwegian Spirit, care va pleca din port la ora 19:00. Cazare la bordul vasului in tipul de cabina ales, in regim de pensiune completa.

Ziua 4

MUNTELE FUJI SHIMIZU
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Shimizu la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 17:00.
Shimizu este un oras port situat pe coasta de est a Japoniei, la doar 15 km distanta de Muntele Fuji. Aici vom admira spectaculoasa priveliste a muntelui Fuji-san (daca conditiile meteo o vor permite). Acesta este cel mai inalt varf din Tara Soarelui Rasare (3.776 m) si este si cel mai venerat de catre budisti, avand o perfectiune geometrica rara. Vom avea de ales intre excursiile optionale oferite de compania de croaziere, iar recomandarea noastra este sa vizitam Mishima Sky Walk, un pod pietonal suspendat de unde se deschide una dintre cele mai frumoase panorame spre Muntele Fuji.
Alte obiective interesante de vizitat sunt: plaja Miho-no-Matsubara, care este inconjurata de o padure pitoreasca de pini, altarul Fujisan Hongu Sengentaisha, construit pentru a potoli zeitatea vulcanica a lui Fuji sau altarul Kunouzan Toshogu, o adevarata capodopera japoneza. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 5

NAGOYA
Mic dejun. Vasul Norwegian Spirit va ajunge dimineata in port la ora 07:00 si va pleca de aici dupa amiaza la ora 17:00.
Nagoya este o metropola situata in partea centrala a tarii, pe coasta sudica a insulei Honshu. Orasul gazduieste castelul cu acelasi nume, construit in 1612 si refacut in1959, dupa un incendiu devastator. Aici se afla de asemenea si altarele: Atsuta si Ise, doua dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Orasul are o vechime de 400 de ani, fiind intemeiat dupa batalia de la Sekigaha. Unificand Japonia, Tokugawa Ieyasu a inceput constructia Castelului Nagoya, in 1610, iar in anii ce au urmat locuitorii fostului oras Kiyosu s-au mutat in zona din jurul castelului. Sub conducerea lui Tokugawa Ieyasu, Nagoya a devenit un centru al culturii, manufacturii si al comertului, iar in zilele noastre orasul este unul dintre cele mai importante centre industriale ale tarii. Pentru iubitorii de natura exista zona Fujimae-higata de langa port, cel mai mare loc din Japonia in care se opresc pasarile migratoare. Vom avea de ales intre excursiile optionale oferite. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 6

KYOTO KOBE
Mic dejun. Vasul de croaziera Norwegian Spirit va stationa timp de doua zile in orasul Kyoto, ajungand in port la ora 08:00 dimineata in data de 29.05 si plecand de aici in ziua urmatoare, pe 30.05 la ora 20:00. Kyoto este vechea capitala a Japoniei (intre anii 794 si 1868), denumita si capitala linistii si pacii datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan si care fac minuni din firele de matase. Vom avea de optat pentru diverse excursii optionale propuse de catre compania de croaziere. Printre atractiile turistice notabile ale orasului Kyoto vom aminti urmatoarele: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki, Templul Ginkakuji, Templul Arashiyama Jojakkoji si Podul Togetsukyo. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 7

KYOTO KOBE
Mic dejun. Vasul de croaziera Norwegian Spirit va stationa timp de doua zile in orasul Kyoto, ajungand in port la ora 08:00 dimineata in data de 29.05 si plecand de aici in ziua urmatoare, pe 30.05 la ora 20:00. Kyoto este vechea capitala a Japoniei (intre anii 794 si 1868), denumita si capitala linistii si pacii datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan si care fac minuni din firele de matase. Vom avea de optat pentru diverse excursii optionale propuse de catre compania de croaziere. Printre atractiile turistice notabile ale orasului Kyoto vom aminti urmatoarele: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki, Templul Ginkakuji, Templul Arashiyama Jojakkoji si Podul Togetsukyo. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 8

KOCHI
Vom ajunge la ora 08:00 dimineata in orasul Kochi, iar dupa micul dejun vom putea pleca in explorare pe cont propriu in oras sau vom putea opta pentru excursii optionale. Numele orasului a fost dat de castelul feudal in jurul caruia s-a dezvoltat. Castelul a fost finalizat in anul 1611 ca resedinta a razboinicului Yamauchi Kazutoyo care l-a sprijinit pe Tokugawa Ieyasu in a deveni shogun. Va recomandam sa vizitati Castelul Kochi, unul dintre cele 12 castele ale Japoniei care au supravietuit unor vremuri foarte dificile. Vasul va ramane in port pana la ora 17:00. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 9

PE MARE
Mic dejun. Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele.
Norwegian Spirit este un vas de croaziera deosebit, oferind o gama larga de facilitati printre care vom aminti si cele 16 restaurante cu specific frantuzesc, restaurantul asiatic Shogun, piscina Trivoli unde vom putea savura cocktailul preferat sau cele 4 jacuzzi in aer liber. Ne vom bucura de o zi de rasfat la bordul unui vas senzational.

Ziua 10

NAHA OKINAWA
Mic dejun. In jurul orei 07:30, vasul Norwegian Spirit va acosta in portul Naha Okinawa si va ramane aici pana la ora 19:00. Naha este cel mai important oras de pe insula Okinawa, mare parte din populatia insulei locuind aici. Astazi vom avea din nou de ales intre excursiile optionale propuse de catre compania de croaziere sau sa exploram pe cont propriu orasul in care vom ajunge. Printre principalele atractii ale orasului amintim: Castelul Shuri, fostul parlament al regatului Ryukyu, construit in stilul Okinawa, Parcul Pacii, ce ofera privelisti uimitoare si unde se gaseste Coltul de Piata al Pacii (format din granit in forma de valuri pe care sunt scrise numele celor care au murit pe front) sau Lumea Okinawa, un parc tematic in stil asiatic. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 11

MIYAKOJIMA OKINAWA
Vom ajunge la ora 09:00 in orasul Miyakojima, iar dupa micul dejun vom putea pleca in explorare pe cont propriu in oras sau vom putea opta pentru excursiile optionale propuse de vasul de croaziera. Insula Miyako, se afla la cateva sute de kilometri distanta de insula Okinawa, iar aici vom vedea unele dintre cele mai frumoase plaje din Japonia. Avem la dispozitie intreaga zi pentru a ne relaxa sau a vizita zona. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 12

HUALIEN (TAIWAN)
Mic dejun. In aceasta dimineata la ora 06:00 dimineata vasul de croaziera Norwegian Spirit va ajunge in portul din Hualien. Vasul va stationa in port pana la ora 17:00, dupa care va pleca spre Taipei. Dupa micul dejun, vom pleca in explorare pe cont propriu in oras sau vom putea opta pentru excursiile optionale propuse de compania de croaziere. Hualien este un orasel pitoresc aflat pe coasta estica a Taiwanului, fiind situat intre munte si coasta Oceanului Pacific. Localnicii il numesc cu mandrie cel mai frumos oras de pe malul oceanului. In cadrul excursiilor optionale propuse de catre compania de croaziere vom putea vizita obiective turistice importante cum ar fi: Templul Gang Tian, cel mai mare templu al orasului, dedicat lui Matsu (zeita binevoitoare a marii); Templul ChingHsiou, in stil japonez si care detine artefacte istorice ce includ zeci de statui ale zeilor budisti sau frumoasa resedinta Pine Garden care a fost construita pentru un oficial militar in timpul dominatiei coloniale japoneze. Cazare la bordul vasului in regim de pensiune completa.

Ziua 13

TAIPEI (TAIWAN) - ISTANBUL
Mic dejun. Dupa formalitatile de debarcare, vom cobori de pe vas si vom porni in explorarea orasului Taipei in cadrul turului de oras inclus. Taipei este cel mai mare oras din Taiwan, precum si un centru politic, economic si cultural foarte important. Este o metropola cosmopolita cu o atmosfera animata si diversa, plina de exuberanta. In cadrul turului de oras cu pranz inclus vom vizita urmatoarele obiective: Templul Longhsan, unul dintre cele mai vechi temple din tara, Memorialul Chiang Kai-shek, Turnul Taipei 101, un reper turistic ce nu poate trece neobservat. Excursia se va incheia cu vizitarea zonei de shoping Ximending.
Templul Longhsan atrage prin frumusetea detaliilor, a stalpilor superb decorati si a unei perechi de dragoni turnati in bronz care pazesc intrarea principala. Interiorul este decorat cu numeroase sculpturi din lemn care il infatiseaza pe Buddha in diverse ipostaze. Tot aici se afla si cele mai vechi poeme chinezesti, de o valoare inestimabila. Memorialul Chiang Kai-shek se afla in centrul orasului, fiind construit in intregime din marmura alba. Edificiul a fost facut dupa arhitectura din Beijing, avand patru laturi ce au aspectul unor piramide, iar plafonul este pictat in nuante de albastru. Turnul Taipei 101 are 509 metri inaltime si se situeaza in topul celor mai inalte cladiri din lume. Constructia sa a durat 5 ani, fiind finalizata in 2004. Tot aici se afla si cel mai rapid lift din lume care atinge viteza de 63 km/h, iar de pe platforma de observare ne vom putea bucura de cele mai spectaculoase panorame ale orasului. Dupa amiaza, vom fi transferati la aeroport pentru a ne imbarca pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare la ora locala 21:40.

Ziua 14

ISTANBUL - BUCURESTI
Sosire in Istanbul la ora locala 05:20 dimineata si decolare spre Bucuresti la ora 07:00 dimineata. Aterizare la Bucuresti la ora locala 08:15.